Zoeken

Belgische Marokkaan in Spanje opgepakt voor aanslag in Brussel

28 oktober 2023 - 18:00 - Wereld

©

In de regio Malaga heeft de Spaanse politie een verdachte gearresteerd vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een aanslag die op 16 oktober in België werd gepleegd, waarbij een Tunesiër twee Zweedse voetbalsupporters vermoordde. De arrestant is een Belg van Marokkaanse afkomst.

Volgens informatie verstrekt door de Spaanse politie en geciteerd door Europa Press, hadden de Belgische autoriteiten een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de verdachte voor drugshandel, wapenhandel, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Op het moment van zijn arrestatie was hij in het bezit van valse documenten.

Lees ook: Marokkaan in Spanje gearresteerd voor moord uit 2012

De verdachte, een tot Belg genaturaliseerde Marokkaan, werd vrijdagochtend in voorlopige hechtenis genomen op bevel van de onderzoeksrechter van de nationale rechtbank.

Lees ook: Door Marokko gezochte criminelen in Spanje gearresteerd

Volgens de politie werd de arrestatie mogelijk gemaakt door politiesamenwerking en informatie verstrekt door de Belgische autoriteiten, wat leidde tot een onderzoek naar de mogelijke relatie tussen de dader van de aanslagen en de Belgische Marokkaan die in Spanje gevestigd was. Hij werd gelokaliseerd in Benahavís (Malaga).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team