Zoeken

Grote vastgoedfraude in El Jadida

12 januari 2022 - 16:20 - Marokko

©

De politie van El Jadida heeft een persoon gearresteerd die ervan wordt beschuldigd verschillende potentiële kopers van onroerend goed te hebben opgelicht. De slachtoffers betaalden hem grote voorschotten in ruil voor de reservering van percelen grond. Een vastgoedfraude die vergelijkbaar is met die van Bab Darna.

De feiten dateren van 2017. De directeur van het vastgoedbedrijf liet potentiële kopers contracten ondertekenen in het kantoor van een bekende notaris in El Jadida, voor de reservering van grondpercelen die op de markt werden gebracht in een woonwijk. Mensen betaalden hem aanzienlijke sommen geld, meldt Assabah.

Lees ook: Marokko: rechtszaak Bab Darna vastgoedschandaal van start

Een aantal klanten hebben de contracten in de afgelopen drie jaar ondertekend. Inmiddels zijn er jaren verstreken zonder dat ze hun eigendommen in bezit hebben kunnen nemen. Op zoek naar de werkelijke redenen voor de vertraging in de levering van de percelen, ontdekten de slachtoffers dat de ontwikkelaar niet de eigenaar van de grond was. Ze dienden vervolgens een klacht in tegen hem.

Lees ook: Wereld-Marokkanen slachtoffer vastgoedfraude in Nador

De projectontwikkelaar werd eind vorige week gedagvaard door de gerechtelijke politie. Hij ontkende aanvankelijk de feiten waarvan hij werd beschuldigd, maar toen hij geconfronteerd werd met zijn slachtoffers, gaf hij uiteindelijk alles toe. Hij werd in hechtenis genomen in afwachting van de afronding van het onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team