Zoeken

Alcohol en diefstal in een moskee in Sidi Slimane

2 april 2022 - 15:00 - Marokko

©

Een onbekende wordt ervan verdacht een moskee in het stadscentrum van Sidi Slimane te zijn binnengedrongen om er een geldkist met donaties van moskeegangers te stelen. Hij dronk ter plaatse een fles wijn leeg en verdween met het geldkistje. De dief is nog niet geïdentificeerd.

Het misdrijf vond plaats op de avond van 26 maart in de Al Houda-moskee, een van de grootste moskeeën in de provincie, gelegen in het centrum van de stad Sidi Slimane. Zoals Al Akhbar meldt, zou de vermoedelijke dief erin geslaagd zijn de moskee binnen te komen tijdens het Al-Isha-gebed en zich daar verborgen hebben.

Lees ook: Marokko: dief steelt wapen agent in moskee

Na de sluiting van de moskee en het vertrek van alle moskeegangers stal hij het geldkistje dat was bedoeld om giften in te zamelen en dronk hij een fles wijn leeg. Hij kwam buiten toen de deuren bij zonsopgang weer werden geopend voor het Sobh-gebed.

Lees ook: Marokko: jaar cel voor stelen schoenen in moskee

De gerechtelijke politie werd op de hoogte gebracht en bezocht de Al-Houda moskee vergezeld van forensische deskundigen. Zij hebben de plaats van het misdrijf visueel onderzocht, vingerafdrukken genomen op de alcoholfles die de onbekende in het midden van de moskee had achtergelaten en de bewakingscamera’s bekeken van de winkels tegenover de moskee. Tot dusver hebben de autoriteiten de identiteit van de dief niet kunnen achterhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team