Zoeken

België start terrorisme-onderzoek na aanval op Belgische in Marokko

22 januari 2022 - 10:20 - Wereld

©

Als gevolg van de gewelddadige aanval op een Belgische vrouw op 15 januari in Agadir, heeft de Belgische justitie besloten een onderzoek in te stellen. Inmiddels is de verdachte gearresteerd.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN viel de verdachte afgelopen zaterdag klanten in een café langs de strandstrook van Agadir met geweld aan. Onder hen bevond zich een Belgische vrouw die gewond naar het ziekenhuis werd gebracht.

Lees ook: Marokko: Belgische vrouw ontsnapt aan moordenaar

De in 1955 slachtoffer is afkomstig uit Bergen in Wallonië en woont in Marokko. Ondanks de ernstige verwondingen is het leven van de vrouw volgens Marokkaanse artsen niet in gevaar. De 31-jarige verdachte viel op dezelfde dag in Tiznit een Franse vrouw aan. Zij bezweek aan haar verwondingen.

Op grond van deze incidenten openden de Marokkaanse gerechtelijke instanties een onderzoek naar terrorisme. Het Belgische federale parket heeft eveneens, in samenwerking met het Franse parket voor de strijd tegen het terrorisme (PNAT), een onderzoek ingesteld voor poging tot moord met een terroristisch motief.

Lees ook: Premier Marokko spreekt met neergestoken Belgische vrouw

Er bevinden zich reeds een Belgische verbindingsofficier van de federale politie en een verbindingsrechter in Marokko. Zij moeten zorgen voor gecoördineerde, snelle en doeltreffende samenwerking met de Marokkaanse politiediensten en gerechtelijke autoriteiten. De afdeling antiterrorisme van de Federale Gerechtelijke Politie in Charleroi is met het onderzoek belast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team