Zoeken

België: jonge Marokkaanse verkozen tot co-voorzitter Groen

13 juni 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Het voormalige journalistenduo, de van Marokkaanse afkomst Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout, zijn de nieuwe co-voorzitters van Groen. Bij de verkiezingen van zaterdag hebben zij 57% van de stemmen gekregen.

De twee nieuwe co-voorzitters lieten de andere uitdagers ver achter zich in de verkiezing. Nadia Naji (30) afkomstig uit Molenbeek met Marokkaanse roots, werkte van november 2017 tot april 2020 als journaliste voor het Nederlandstalige Brusselse medium Bruzz.

Lees ook: Hamza Taouzzale eerste moslim burgemeester van Westminster

Zij ontdekte echter een andere passie en wisselde van beroep: van januari 2021 tot april 2022 was zij parlementair assistente van Arnaud Verstraete. In april 2022 werd zij benoemd tot adviseur van Elke Van den Brandt. Zij is ook mede-voorzitter van Groen Molenbeek.

Van 2013 tot 2019 was Jeremie Vaneeckhout parlementair assistent van Kristof Calvo, schepen van jeugd, sport en cultuur in zijn thuisstad. Tussen 2014 en 2019 was hij plaatsvervangend voorzitter van Groen.

Lees ook: Saïd Ahruil, schepen van Marokkaanse afkomst, verkozen in Sint-Gillis

Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout zijn uitgeroepen tot winnaars van de verkiezingen, die in twee ronden werden gehouden. Aangezien zij echter met 57% van de stemmen aan de leiding lagen, wonnen zij de verkiezingen in de eerste ronde vóór Elisabeth Meuleman en Juan Benjumea Moreno (35%), Jad Amine Zeitouni en Jenna Boeve (6%). De nieuwe co-voorzitters zullen de partij leiden tot de volgende verkiezingen in 2024.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team