Zoeken

Marokkaanse Nadia toekomstige burgemeester van Anderlecht?

3 juni 2023 - 11:00 - Wereld

©

Nadia Kammachi, de huidige schepen voor Stadsrenovatie, Duurzame wijkcontracten, Dierenwelzijn en Hygiëne, heeft op BX1 laten weten dat ze op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 in Anderlecht lijsttrekker zal zijn voor Ecolo-Groen.

Voor de Belgische Marokkaanse is deze beslissing het resultaat van collectief werk binnen Ecolo-Groen. Ze werd officieel aangewezen tijdens de algemene vergadering van de partij op dinsdag. De eerste schepen Jérémie Drouart en Susanne Müller-Hübsch, schepen voor Openbare werken en Stadsontwikkeling in Anderlecht, zullen daarom hun plaats bovenaan de lijst afstaan.

Lees ook: Meryame Kitir terug in Belgisch parlement met oog op work-life-balance

Nadia Kammachi heeft zich ook kandidaat gesteld voor de functie van burgemeester. Gevraagd naar haar plannen, verklaarde ze de levenskwaliteit van de inwoners te willen verbeteren door naar hun behoeften te luisteren en samen te werken met een team toegewijd aan een politiek project. "Ik ben iemand met energie, en ik wil strijden tegen onrecht. Ik ben een projectingenieur, ik heb in hernieuwbare energie gewerkt en ik heb die carrière even on hold gezet, ik streef niet naar een carrière in de politiek", verzekerde ze.

Lees ook: Ihsane is eerste regeringscommissaris met hoofddoek in België

Daarnaast prees Nadia Kammachi haar relatie met de actuele burgemeester, Fabrice Cumps (PS), en beschreef deze als "uitstekend". Nadia Kammachi stelt klaar te staan om samen te werken met iedereen die de wil heeft om gedurfde en progressieve projecten voor de gemeente te dragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team