Zoeken

Hamza Taouzzale eerste moslim burgemeester van Westminster

14 mei 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Brits-Marokkaanse Hamza Taouzzale is, als eerste moslim, verkozen tot burgemeester van de stad Westminster in Groot-Brittannië. Op zijn 22e is hij de jongste burgemeester van het land.

De gemeenteraad van Westminster maakte in een verklaring bekend dat Hamza Taouzzale, lid van de Labourpartij, op 8 mei tot burgemeester van de stad Westminster verkozen is. Hij is de "enige ambtsdrager van zwarte, Aziatische of multi-etnische afkomst die het ambt van burgemeester van de stad bekleedt", meldt het bericht.

Lees ook: Saïd Ahruil, schepen van Marokkaanse afkomst, verkozen in Sint-Gillis

Zijn verkiezing werd door de jonge politicus met vreugde bejegend. "Het is een echte eer en privilege en een totale verrassing," zei Hamza Taouzzale. Daarbij merkte hij op dat het een "zeldzaamheid" is dat burgemeesters zoals hij in de stad geboren en getogen zijn. De jonge verkozene komt uit een arbeidersmilieu en wil zich bij de plaatselijke gemeenschap inzetten.

Lees ook: Drie Marokkanen verkozen in Verenigd Koninkrijk

"Veel mensen weten niet wat de Lord Mayor is of wat hij doet, en ik wil dat echt veranderen in mijn ambtsjaar," beloofde de pas afgestudeerde aan de King’s College London. "Het is een baan die uitstijgt boven de politiek, dus je moet het ambt uit de dagelijkse gang van zaken in de raad houden, anders wordt het minder belangrijk."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team