Zoeken

Fiscus Marokko vindt nieuwe methode om slechte belastingbetalers op te sporen

24 september 2022 - 19:00 - Economie

©

De Marokkaanse belastingdienst is vastbesloten om de strijd tegen belastingontduiking verder te zetten en heeft een nieuwe methode gevonden om fraudeurs op te sporen.

Het Directoraat-Generaal Belastingen (DGI) gaat de levensstandaard van belastingbetalers vergelijken met het aangegeven inkomen. Dit is de nieuwe methode die de fiscus in Marokko heeft gevonden om slechte belastingbetalers en fraudeurs op te sporen. Dit stelt de dienst in staat om te lage aangiften van inkomsten te identificeren. De DGI verkrijgt informatie over gerichte belastingbetalers op sociale netwerken en bij instellingen zoals het Kadaster, waarmee afspraken zijn gemaakt over het delen van gegevens, meldt Assabah.

Lees ook: Spanjaarden naar Marokko om belastingdruk te ontlopen

Verschillende constateringen hebben de belastingdienst ertoe aangezet om de levensstandaard te gaan monitoren van Marokkanen, met name vrije beroepsbeoefenaars. De helft van hen geeft namelijk geen inkomen aan. En degenen die dat wel doen geven slechts een deel van hun inkomen aan.

Lees ook: Marokkaanse belastingdienst controleert bankrekeningen

De belastingdienst int slechts 1,87 miljard dirham, ofwel minder dan 5% van de totale inkomstenbelasting. De meeste vrije beroepsbeoefenaars betalen jaarlijks gemiddeld 10.000 dirham aan belastingen, dit terwijl werknemers in dezelfde sectoren meer dan 82.000 dirham per jaar aan belastingen betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team