Zoeken

Marokko wil eigendommen wereld-Marokkanen controleren

3 juni 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko wil de bankrekeningen en andere bezittingen van Marokkanen in het buitenland controleren, om te zien of ze in orde zijn met de belastingdienst. Daartoe wordt in vele landen een grootscheepse actie op touw gezet.

De bedoeling van het Algemeen Directoraat Belastingen is om door Marokkanen in het buitenland geopende bankrekeningen te registreren en verklaringen van de houders van deze rekeningen te verkrijgen, aldus de krant Assabah. Het blad meent dat het openen van bankrekeningen in het buitenland door in Marokko wonende Marokkanen die natuurlijke personen zijn, bij wet verboden is.

Lees ook: Wereld-Marokkanen halen rekening leeg na nieuws over uitwisseling bankgegevens

Het doel is de belastingen te innen die verschuldigd zijn op stortingen van Marokkanen in het buitenland, ook op geheime rekeningen. Volgens dezelfde bron wil het Wisselkantoor de houders van deze rekeningen eenvoudigweg dwingen hun geld naar Marokko te repatriëren.

Lees ook: Marokko werkt aan oplossing voor uitwisseling bankgegevens wereld-Marokkanen

De controle wordt momenteel uitgevoerd bij bankinstellingen in 84 landen. Parallel daaraan voeren de twee staatsdiensten besprekingen met 14 andere landen om overeenkomsten te sluiten over de uitwisseling van bank- en belastinggegevens. De bedoeling is de bezittingen en contanten, investeringen en onroerend goed van Marokkanen in deze landen op te sporen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team