Zoeken

Details over nieuwe reisregels voor Marokkaanse diaspora

16 juli 2021 - 11:20 - Marokko

©

Op 14 juli heeft het ministerie van Toerisme bekend gemaakt dat wereld-Marokkanen die afkomstig zijn uit onveilige landen die op de B-lijst van de Marokkaanse overheid zijn geplaatst en nog niet of niet volledig zijn gevaccineerd, slechts 5 dagen in thuisisolatie hoeven te verblijven na aankomst in het koninkrijk.

In een bericht dat het directoraat-generaal van de burgerluchtvaart dinsdag aan de luchtvaartmaatschappijen heeft gestuurd, staan de nieuwe toelatingseisen voor reizigers uit het buitenland vermeldt. Naast de vijfdaagse thuisisolatie zijn wereld-Marokkanen verplicht om op de laatste dag van het verblijf op een vast adres een snel-test of een PCR-test af te laten nemen.

Tevens wordt er aan Marokkanen die vanuit landen op de B-lijst naar Marokko afreizen en nog niet volledig zijn gevaccineerd, gevraagd om een gezondheidsformulier in te vullen en een negatieve PCR-test te tonen die niet ouder is dan 48 uur. Het overleggen van de negatieve test is een voorwaarde om aan boord te kunnen gaan van het vliegtuig en het formulier is verplicht voor de toelating in het koninkrijk. Voor kinderen jonger dan 11 jaar is het tonen van een negatieve PCR-test niet verplicht.

Lees ook: Thuisisolatie in plaats van 10-daagse quarantaine voor wereld-Marokkanen uit B-lijst-landen

Voor de wereld-Marokkanen die wel volledig zijn gevaccineerd is het invullen van het gezondheidsformulier van de Marokkaanse overheid ook verplicht. Tevens moeten ze bij aankomst een bewijs van vaccinatie kunnen overleggen die minimaal 14 dagen geleden is afgegeven. Ondanks het feit dat het hier gaat om volledig gevaccineerde reizigers, wordt ook van hen een negatieve PCR-test verlangd die niet later dan 48 uur voor het vertrek van de vlucht is afgenomen.

Voor reizigers die niet over de Marokkaanse nationaliteit beschikken en niet volledig zijn ingeënt zijn de oude regels nog altijd van kracht. Om vanuit een land op de B-lijst naar Marokko te kunnen reizen moeten zij beschikken over een ingevuld gezondheidsformulier en een negatieve PCR-test die niet ouder mag zijn dan 48 uur. Tevens moeten ze een betalingsbewijs kunnen tonen voor het verblijf in één van de hotels die door de Marokkaanse autoriteiten zijn geselecteerd voor de verplichte quarantaine van 10 dagen. Op de negende dag van deze verplichte isolatie wordt er een PCR-test afgenomen bij deze reizigers.

Lees ook: Marokko: hotelprijzen voor quarantaine (document)

Reizigers die afkomstig zijn uit veilige landen (A-lijst) moeten een vaccinatiebewijs kunnen tonen die tenminste 14 dagen oud is als ze volledig gevaccineerd zijn. Ze moeten dan wel zijn ingeënt met een vaccin dat officieel erkend wordt door de Marokkaanse autoriteiten. Passagiers die slecht één dosis hebben gekregen of helemaal niet zijn gevaccineerd moeten een negatieve PCR-test kunnen tonen bij aankomst in Marokko.

Voor een effectieve handhaving van deze regels en het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus, is het belangrijk dat luchthavens wereldwijd de voorwaarden voor boarding en aankomst strikt hanteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team