Zoeken

Marokko wil gezondheidspas voor wereld-Marokkanen invoeren

19 mei 2021 - 12:40 - Marokko

©

Marokko is serieus aan het overwegen om een gezondheidspaspoort voor wereld-Marokkanen en toeristen in te voeren. Volgens advocate Malika Lahnait, specialist in luchtvaart- en toerismerecht, zal er met een dergelijk vaccinatiebewijs makkelijker en veiliger gereisd kunnen worden.

Volgens cijfers van de Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO) is het aantal bezoekers in Marokko in 2020 afgenomen tot 13 miljoen door de gevolgen van de coronaviruspandemie. In een interview met de website Atlasinfo legt deskundige Malika Lahnait uit dat de invoering van een vaccinatiepaspoort enorm zou helpen bij het herstel van het toerisme in Marokko. Ook kan er met zo’n systeem een elektronisch registratieplatform worden opgezet voor alle gevaccineerde toeristen en wereld-Marokkanen om de volksgezondheid in het koninkrijk te beschermen, legt Lahnait uit.

Volgens een anonieme bron bij het ministerie van Volksgezondheid zullen Marokkanen hun vaccinatiecertificaat in de nabije toekomst kunnen gebruiken als vaccinatiepaspoort. Binnenkort kunnen alle Marokkanen die volledig gevaccineerd zijn zo’n certificaat downloaden van de officiële website van de vaccinatiecampagne. "Op het Liqahcorona.ma-portaal is er een sectie waar je een vaccinatiebewijs kunt opvragen zodra de twee doses vaccin zijn voltooid. Voorlopig is deze sectie uitgeschakeld, maar zodra de tweede doses worden toegediend, kan het certificaat worden gedownload", meldt het ministerie.

Toch is het volgens Lahnait nog even afwachten welk systeem de Europese Unie gaat hanteren om veilig reizen tijdens de pandemie mogelijk te maken. Ze verwacht dat de Europese Unie geen genoegen zal nemen met vaccinatiepaspoorten van reizigers die zijn ingeënt met een vaccin dat niet is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team