Zoeken

Amine Adli verlaat gedwongen Marokkaans elftal

7 januari 2024 - 11:00 - Sport

©

De aanvaller van Bayer Leverkusen, Amine Adli, heeft het trainingskamp van het Marokkaans elftal moeten verlaten. Het team bereidt zich momenteel voor op de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust.

Adli’s moeder is ernstig ziek en opgenomen in het ziekenhuis, een situatie die de 23-jarige aanvaller zeer aangrijpt. Bondscoach Walid Regragui toonde begrip voor de situatie en gaf Adli onmiddellijk toestemming om naar haar toe te gaan.

Lees ook: Amine Adli zegt waarom hij voor Marokko koos (video)

Hierdoor verliet de jonge speler, die eerder uitkwam voor de Franse jeugdteams, de Atlas Leeuwen, die zich voorbereiden op de komende Afrika Cup, die plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari 2024, met 24 teams waaronder Senegal, de huidige kampioen.

Marokko is ingedeeld in groep F en zal het toernooi starten op woensdag 17 januari met een wedstrijd tegen Tanzania in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro, gevolgd door wedstrijden tegen de Democratische Republiek Congo op zondag 21 januari en Zambia op woensdag 24 januari, in hetzelfde stadion.

Lees ook: Frans talent Amine Adli verkiest Marokkaans elftal

In afwachting van de start van het Afrikaans kampioenschap, speelt het team van Walid Regragui een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sierra Leone op donderdag 11 januari in San Pedro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team