Zoeken

Afrika Cup 2024: dit zijn de premies voor Marokkaanse spelers

5 januari 2024 - 14:30 - Sport

©

In de 34e editie van de Afrika Cup, die plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust, staan aanzienlijke prijzen op het spel.

De Afrikaanse Voetbal Confederatie (CAF) heeft aangekondigd dat het winnende team een premie van 7 miljoen dollars ontvangt, een stijging van 40% ten opzichte van de vorige editie in Kameroen in 2021. De runner-up ontvangt 4 miljoen dollar, terwijl de teams die de halve finales bereiken elk 2,5 miljoen dollar krijgen.

Lees ook: Marokko topfavoriet op Afrika Cup volgens Algerijnse bondscoach Djamel Belmadi

Patrice Motsepe, voorzitter van de CAF, stelt ervan overtuigd te zijn dat een deel van de premie voor de winnaar van de Afrika Cup, zal bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal, en de nationale verenigingen ondersteunen in hun administratieve processen.

De verwachtingen zijn hoog, vooral voor Marokko, dat als een van de favorieten voor het Afrikaans toernooi wordt beschouwd na het bereiken van de halve finale op het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar.

Lees ook: Afrika Cup 2024: selectie Marokko bekend, verrassingen en teleurstellingen

De Afrika Cup vindt plaats in vijf Ivoriaanse steden: Abidjan, Yamoussoukro, Bouaké, Korhogo en San-Pedro, en zal 24 teams verwelkomen, waaronder titelverdediger Senegal en het Marokkaans elftal, dat als dé grote tegenstander wordt gezien. Marokko, ingedeeld in Groep F, zal zijn eerste wedstrijd op woensdag 17 januari spelen tegen Tanzania in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro. Vervolgens zullen de spelers van Walid Regragui de Democratische Republiek Congo op zondag 21 januari ontmoeten en hun groepswedstrijden op woensdag 24 januari afsluiten tegen Zambia in hetzelfde stadion.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team