Zoeken

Asmae Hallaoui, een van Taoufik Bouachrine’s slachtoffers, sterft tijdens bevalling

5 januari 2022 - 10:40 - Marokko

©

De zwangere Marokkaanse journaliste Asmae Hallaoui is op maandag 3 januari 2022 overleden in een privé-kliniek in Aïn Sebaâ, Casablanca. De oorzaak van haar dood waren complicaties bij de bevalling. Asmae is één van de slachtoffers van Taoufik Bouachrine, de voormalig directeur van het Arabischtalige dagblad Akhbar Al Yaoum, die veroordeeld werd wegens "mensenhandel" en "misbruik van macht en gezag met het oog op seksuele uitbuiting".

Meriem Jamal Idriss, de advocate van Asmae Hallaoui, één van de aanklagers van Taoufik Bouachrine, heeft maandag op internet de dood van de journaliste bekendgemaakt. "Journaliste en vriendin Asmae Hallaoui is overleden en laat haar jonge dochter Sofia achter. Mijn diepste medeleven gaat uit naar haar familie, in het bijzonder naar haar echtgenoot Ambarek Lmrabet," schreef Naima Lahrouri, een andere eiser in de zaak Bouachrine.

Lees ook: Veroordeling Taoufik Bouachrine tot 15 jaar cel bevestigd

Asmae Hallaoui had een klacht wegens aanranding en verkrachting ingediend tegen de voormalige hoofdredacteur van Akhbar Al Yaoum. Volgens plaatselijke media leed de journaliste aan een geestesziekte en had ze een zelfmoordpoging gedaan tijdens het proces tegen Bouachrine.

Lees ook: Directeur Akhbar Al Yaoum vraagt gratie aan Koning Mohammed VI

In 2018 had de politie Taoufik Bouachrine gearresteerd op verdenking van mensenhandel, verkrachting en mishandeling van verschillende journalistes die voor Akhbar Al Yaoum werkten. Hij werd in november 2018 veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Zijn straf werd in november van datzelfde jaar in hoger beroep verhoogd naar 15 jaar gevangenisstraf en 100.000 dirham schadevergoeding voor de slachtoffers.

Bladna.nl