Zoeken

Veroordeling Taoufik Bouachrine tot 15 jaar cel bevestigd

10 september 2021 - 16:20 - Marokko

©

Het Hof van Cassatie heeft de gevangenisstraf van 15 jaar tegen Taoufik Bouachrine bevestigd. De baas van het ter ziele gegane Marokkaanse dagblad Akhbar Al Yaoum was in hoger beroep veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens "mensenhandel, seksuele intimidatie en machtsmisbruik, verkrachting en poging tot verkrachting".

Taoufik Bouachrine werd in november 2018 veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Een straf die in oktober 2019 nog werd verhoogd naar 15 jaar. De hoogste Marokkaanse rechter heeft "de verzoeken om herziening van de gevangenisstraf die tegen hem is uitgesproken" niet-ontvankelijk verklaard. Zijn gevangenisstraf ging gepaard met een schadevergoeding van in totaal 2,5 miljoen dirham voor de acht eisers.

Les ook: Eindklap voor krant Akhbar Al Yaoum

In haar requisitoir eiste het openbaar ministerie een gevangenisstraf van 20 jaar en een boete van 1 miljoen dirham. Zodra zijn vonnis werd uitgesproken, gaf één van de advocaten van Bouachrine te kennen dat zijn cliënt in beroep zou gaan bij het Hooggerechtshof, omdat hij van mening was dat het vonnis "op niets berustte".

De advocaten van de burgerlijke partijen zijn ook van plan om bij het Hooggerechtshof in beroep te gaan, omdat ze vinden dat de schadevergoeding die aan de slachtoffers is toegekend "niet in verhouding staat tot de geleden schade".

Bladna.nl