Zoeken

Marokko: vonnis in zaak landdiefstal in Harhora

22 december 2021 - 15:00 - Marokko

©

Vijf verdachten in de Harhora-zaak met betrekking tot de diefstal van landeigendom, zijn in eerste aanleg veroordeeld tot verschillende gevangenisstraffen en boetes.

Na een proces van drie jaar is het vonnis over de diefstal van landeigendom in Harhora geveld. De hoofdverdachte, een zakenman, werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 dirham, terwijl zijn plaatsvervanger werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van hetzelfde bedrag, meldt Al Akhbar. Ook werd twee jaar gevangenisstraf en een boete van 1000 dirham uitgesproken tegen een ambtenaar van de handelsrechtbank en een jaar gevangenisstraf en een boete van 1000 dirham tegen de voormalige medewerker van het kadaster van Harhora en een boekhouder.

Lees ook: Nederlandse Marokkanen steeds vaker slachtoffer vastgoedzwendel

Drie jaar geleden slaagde de hoofdverdachte erin een handelsregisternummer te verkrijgen op naam van de eigenaar van het perceel, een Frans staatsburger die in 1969 was overleden. Er werd toen een brievenbusfirma opgericht met de medeplichtigheid van zijn adjunct. Hij werd de manager. De zaak kwam pas aan het licht toen een ander bedrijf een klacht indiende voor identiteitsdiefstal. Het Franse consulaat-generaal in Rabat had ook de hoofdverdachte in de zaak aangeklaagd wegens het zich voordoen als een Frans staatsburger en had hem beschuldigd van vervalsing van Franse identiteits- en reisdocumenten.

Lees ook: Wereld-Marokkanen slachtoffer vastgoedfraude in Nador

Het onderzoek door de Gerechtelijke Politie (BNPJ) was succesvol. De zakenman, zijn medeplichtige, een voormalig ambtenaar van het kadaster van Harhora, een ambtenaar van de rechtbank van koophandel en een boekhouder werden gearresteerd. Zij hebben vervolgens de aanklachten bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team