Zoeken

Arrestaties na protesten in Fnideq

10 februari 2021 - 18:40 - Gemeenschap

©

Na de demonstraties die op vrijdagavond uitbraken in Fnideq en Tetouan, startte het openbaar ministerie van Tetouan op maandag een gerechtelijke procedure tegen vier verdachten. De regering zal ook op zoek moeten gaan naar duurzame oplossingen voor deze beginnende opstand, om te voorkomen dat de vonk overslaat naar andere delen van het koninkrijk.

De politie arresteerde, na de protesten tegen de grenssluitingen afgelopen vrijdag, een lid van Al Adl wal Ihssane en een USFP-militant.

De beklaagden, die in voorlopige hechtenis zijn geplaatst, werden op dinsdag voor de rechtbank van eerste aanleg van Tetouan gepresenteerd. Ze worden verdacht van "deelname aan een ongeoorloofde bijeenkomst", "het gooien van stenen naar de politie" en "schending van de coronamaatregelen".

De demonstraties van de inwoners van Fnideq plaatsen de kwestie van het economisch beheer van de gezondheidscrisis op de agenda. Via deze weg maakten ze duidelijk dat ze genoeg hebben van deze situatie, die het lokale productiestelsel verarmt en sociale banden vernietigt.

De regering heeft grote investeringen gedaan in de wegen- en haveninfrastructuur van Noord-Marokko dat beschouwd wordt als een strategisch gebied. Maar de regio staat ook bekend als gunstig voor een jihadistisch discours en voor smokkel. De regering heeft er dan ook alle belang bij om de situatie snel aan te pakken om te voorkomen dat er in andere delen van het koninkrijk nog meer protesten volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team