Zoeken

Argentijnse trouwt met Marokkaan via videogesprek

17 juli 2023 - 12:30 - Wereld

©

De Argentijnse Carina Fagni en de Marokkaanse Youssef zijn in Marokko op islamitische wijze getrouwd. Binnenkort gaan ze elkaar ook het jawoord geven via een videogesprek, voor de burgemeester van Alta Gracia in Córdoba, Argentinië. Een ware liefdesverhaal zonder grenzen.

Carina en Youssef beleven een liefde zonder taal-, culturele en economische barrières. Het stel is al getrouwd in Marokko volgens de Islam en bereidt zich voor op hun burgerlijk huwelijk in Alta Gracia. Via een videogesprek! Na een lang verblijf in de Verenigde Staten heeft Carina een tijd in Spanje doorgebracht voordat ze zich met haar 11-jarige zoon, Oliver, in een stad in het zuiden van Engeland vestigde, meldt La Voz.

Lees ook: Amerikaan beschuldigt Marokkaan van het "stelen" van zijn moeder

Carina en Youssef ontmoetten elkaar op Facebook. De Argentijnse accepteerde het vriendschapsverzoek van de jonge Marokkaan en ze begonnen berichten uit te wisselen en videogesprekken te voeren. Op 23 juni landde Carina op het vliegveld van Casablanca, waar Youssef haar opwachtte met een boeket rozen in zijn hand. Enkele dagen later kocht Carina, in het bijzijn van Youssef’s broers en zussen de trouwringen en haar bruidsjurk.

Youssef wist van niets. Hij was zich niet bewust dat hij enkele uren later een halal-huwelijk zou sluiten. Na de trouwringen en haar jurk te hebben gekocht, brachten ze Youssef naar de trouwlocatie waar zijn hele familie hen opwachtte. Zo zijn ze volgens de Islam getrouwd en bereiden ze zich nu voor om dat te doen in Alta Gracia in Argentinië.

Lees ook: "Match Me Abroad": Amerikaanse zoekt liefde in Marokko

Om administratieve redenen kan Youssef niet naar de Argentinië reizen. Om dit probleem te omzeilen vonden Carina en de burgerlijke stand van Córdoba een akkoord om de bruiloft te vieren via een videogesprek. De ceremonie zou in september moeten plaatsvinden. Daarna zal het koppel op afstand leven, totdat Youssef naar Engeland kan vertrekken. "Echte liefde overwint altijd, het kent geen grenzen. Ik kom uit Argentinië en hij uit Marokko, van een andere religie en cultuur," verklaarde Carina.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team