Zoeken

Argentinië wil export halal naar islamitische landen vergroten

18 maart 2022 - 21:00 - Wereld

©

Argentinië meldt een handelsovereenkomst te hebben gesloten met de Verenigde Arabische Emiraten, om de uitvoer van halal-producten naar markten in de islamitische wereld te verhogen.

Door de ondertekening van een kaderovereenkomst met het Halal-Instituut van de Verenigde Arabische Emiraten, wil Argentinië een beroep doen op Halal-producten om zijn export, met name van rood vlees, naar islamitische landen op te voeren. De overeenkomst werd gesloten op de Argentijnse nationale feestdag op Expo Dubai 2020 en heeft de bevordering van investeringen en handel als doel.

Lees ook: Brazilië wil Marokkaanse halalmarkt veroveren

Argentijnse bedrijven krijgen begeleiding bij het proces van halal-certificering van hun producten bestemd voor de Golflanden en andere moslimlanden. Op die manier wil Argentinië de markt van de Verenigde Arabische Emiraten veroveren, die reeds voor 773 miljoen dollar aan Argentijnse producten afneemt.

Lees ook: Brazilië grootste exporteur van halalproducten ter wereld

De overeenkomst voorziet onder meer in opleiding en dienstverlening voor Argentijnse bedrijven op het gebied van halal-certificering, alsmede in de organisatie van handelsmissies en zakenreizen die gericht zijn op halal-producten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team