Zoeken

Youssef En Nesyri: de mysterieuze ster van Sevilla

28 mei 2023 - 21:30 - Sport

©

De 25-jarige international Youssef En Nesyri is een onmisbare speler bij Sevilla. De krant Marca heeft een portret van hem opgemaakt, waarin hij wordt omschreven als een mysterieuze persoonlijkheid met een atypisch carrièrepad.

Ondanks zijn introverte aard, waardoor hij terughoudend is in sociale interactie buiten zijn naaste omgeving, heeft Youssef En Nesyri door zijn talent het respect en de bewondering van zijn team afgedwongen, schrijft Marca. Buiten het veld is En Nesyri een FIFA-videogame maestro, een goede kok en zeer religieus. Hij heeft geen rijbewijs, maar wordt vaak naar de training gereden door Juan Martagón, een voormalige speler en aanvoerder van het team.

Lees ook: Youssef En-Nesyri: stervoetballer met Mortal Kombat stijl

Youssef En Nesyri begon zijn voetbalcarrière in de straten van zijn geboorteplaats Fez, voordat hij werd gerekruteerd door de Mohammed VI Academie in Casablanca. Daar ontwikkelde hij zich als persoon en verfijnde hij zijn voetbalkwaliteiten. Later werd hij voor 125.000 euro aangetrokken door Malaga (de club ontvangt nog steeds een percentage van zijn transfers). Hij begon zich te ontpoppen als een veelbelovende doelpuntenmaker, ondanks een aantal tekortkomingen in zijn afwerking waaraan hij hard werkte.

Met zijn training won En Nesyri aan kracht, vooral in de lucht, wat hem de bijnaam ’Air En Nesyri’ opleverde. Tijdens het WK in Qatar verbrak hij het record van Cristiano Ronaldo door naar een hoogte van 2,78 meter te springen, 90 centimeter hoger dan zijn lengte. Deze indrukwekkende prestatie stelde hem in staat om het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren en Marokko te helpen om zich te plaatsen voor de halve finales.

Youssef En Nesyri bracht een korte periode door in de academie van Chelsea in Engeland, voordat hij naar Spanje vertrok. De kou en de sfeer in Engeland bevielen hem niet en hij vond uiteindelijk zijn plek in Sevilla, waar hij dicht bij het stadion woont en gelukkig lijkt te zijn.

Lees ook: Youssef En-Nesyri te moe om te spelen?

Ondanks zijn successen heeft En Nesyri enkele moeilijke periodes doorgemaakt, vooral aan het begin van de seizoenen 21/22 en 22/23. Maar hij vindt altijd troost in de steun van zijn familie. Zijn liefde voor zijn enige neef, Amir, is zo sterk dat hij een eerbetoon aan het kind bracht door een "A" in zijn haar te laten scheren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team