Zoeken

Het internationaal avontuur van Marokkaanse pizzabakker Ahmed en zijn zoon

5 mei 2023 - 13:00 - Wereld

©

Ahmed Wahbi, een man van Marokkaanse afkomst, en zijn zoon, Youssef, bakken met veel passie pizza’s. Half april namen ze deel aan het Franse pizzakampioenschap in Parijs. Youssef behaalde de tweede plaats in de acrobatische pizzawedstrijd en vader en zoon plaatsten zich samen in de top dertig in de klassieke pizza.

Ahmed is een pizzaliefhebber en een professional. Zijn passie voor het beroemde Italiaanse gerecht ontstond in Italië, waar zijn familie naartoe verhuisde toen hij vijf jaar oud was. Na het behalen van certificaten van beroepsbekwaamheid en een professioneel koksdiploma, specialiseerde hij zich in pizza, schrijft La Voix du Nord.

Lees ook: Van Marokko naar Tenerife: Meryem’s inspirerende parcours in de bruidsmode

De Marokkaan werd pizzabakker in Italië. Zijn verlangen om zijn kunst te perfectioneren leidde hem naar Zwitserland aan het Bodenmeer. Na zijn opleiding trok hij naar Duitsland, waar hij een post als chef-kok aanvaardde en jongeren opleidde in de kunst van het maken van pizza. In 2012 bracht zijn avontuur hem uiteindelijk naar Frankrijk, meer bepaald in Beauvais. Met zijn vrouw Loubna begon hij daar in 2014 een eigen pizzeria l’Onnaingeoise.

Lees ook: Het verbluffende traject van Mohamed, de autistische zoon van Marokkaanse vrouw in Frankrijk

De fascinatie van Ahmed voor pizzawedstrijden werd gevoed in zijn leertijd en laat hem niet los. Hij eindigde 5ᵉ op het Franse kampioenschap in 2017 en 1ᵉ op het wereldkampioenschap in 2018. Hij neemt systematisch samen met zijn zoon Youssef deel aan de wedstrijden. In 2022 behaalde hij een 3ᵉ plaats in de acrobatische pizza. Half april veroverde Youssef als een van de jongste deelnemers de 2ᵉ plaats op het Franse pizzakampioenschap in Parijs. Ahmed en zijn zoon plaatsten zich in de top dertig van de klassieke pizza. Vastbesloten om het beter te doen, kijken de twee pizzaspecialisten nu al uit naar de editie van 2024. Ze zijn van plan een pizzaduo te vormen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team