Zoeken

Angst onder moslims Brussel na vondst varkensbot met haatbericht

14 december 2023 - 10:00 - Wereld

©

In Evere, een gemeente in het noordoosten van Brussel, heeft een islamofobe daad plaatsgevonden die de moslimgemeenschap in angst hult. Een varkensbot met de boodschap "Authentic pork bone, gift for Muslims" (Authentiek varkensbot, cadeau voor de moslims) werd gevonden in een bushokje. Dit incident volgt op een reeks bedreigingen gericht tegen de moslimgemeenschap in de regio.

Mustapha Chairi, voorzitter van het Collectief voor Inclusie en tegen Islamofobie in België (CIIB), uit zijn bezorgdheid over de toenemende spanning en angst onder moslims.

Lees ook: China in oorlog tegen de Islam?

Deze daad van provocatie, hoewel anoniem en zonder fysieke schade, heeft een ongezonde en onveilige sfeer gecreëerd. De burgemeester van Evere, Ridouane Chahid, en de lokale politie waren niet op de hoogte van dit incident, wat aangeeft dat dergelijke subtiele, maar hatelijke daden vaak onder de radar blijven.

Chairi benadrukt dat de moslimgemeenschap permanent onder druk staat, met toenemende incidenten van spuwen en beledigingen, vooral gericht tegen vrouwen. Bovendien zijn er bedreigingen tegen moskeeën ontvangen, waaronder anonieme brieven met dreigementen om de gebedshuizen te sluiten zodat ze niet in brand worden gestoken.

Lees ook: Leerling vernederd en mishandeld in klas omdat hij moslim is (video)

De CIIB-voorzitter wijst op een zorgwekkende toename van islamofobie in de hoofdstad, verergerd door geopolitieke gebeurtenissen en een algemene sfeer van haat die wordt aangewakkerd door politieke leiders en media, vooral in de aanloop naar verkiezingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team