Zoeken

Belgische politie moedigt moskeeën aan om aangifte te doen

14 december 2023 - 22:30 - Wereld

©

Na een provocerend incident waarbij een varkensbot met de boodschap ’geschenk aan de moslims’ werd achtergelaten bij een bushalte in Brussel, heeft de politie een oproep gedaan aan de moskeeën.

De politie adviseert moskeeën om bij bedreigingen aangifte te doen. Dit incident heeft geleid tot zorgen over de veiligheid rondom moskeeën en heeft de aandacht gevestigd op de noodzaak van verhoogde waakzaamheid.

Lees ook: Angst onder moslims Brussel na vondst varkensbot met haatbericht

Burgemeester Ridouane Chahid van Evere, waar het varkensbot werd gevonden, heeft opgeroepen tot versterkte veiligheidsmaatregelen in de buurt van gebedshuizen na dit specifieke incident. In reactie op de toegenomen dreiging heeft de politiezone Noord extra politiepatrouilles ingezet. Deze patrouilles zijn een onderdeel van een breder initiatief om ’soft targets’, zoals gebedshuizen, te beschermen, met name sinds het terreurniveau in het gebied is verhoogd naar niveau 3.

Audrey Dereymaeker, woordvoerder van de politiezone Noord, benadrukte de voortzetting van deze verhoogde patrouilles en de nauwe samenwerking met vertegenwoordigers van moskeeën. Ze drong er bij de moslimgemeenschap op aan om elke vorm van intimidatie of dreiging te melden en formeel aangifte te doen. De politie neemt deze dreigingen serieus en heeft maatregelen getroffen om de veiligheid in de regio te waarborgen.

Lees ook: Inclusiviteit in Vlaanderen: hoofddoek geen issue bij overheid

Dereymaeker merkte ook op dat het incident met het varkensbot een geïsoleerd geval lijkt te zijn, aangezien er geen meldingen zijn van soortgelijke incidenten in de periode voor of na dit voorval. Dit suggereert dat het geen deel uitmaakt van een grotere trend van religieuze intimidatie in de regio, maar de autoriteiten blijven waakzaam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team