Zoeken

Spanje: gevangenisstraf voor haat tegen Marokkanen

25 december 2023 - 19:00 - Wereld

©

Het Openbaar Ministerie van Valencia, gespecialiseerd in haatmisdrijven, heeft drie jaar gevangenisstraf geëist tegen een man beschuldigd van het verspreiden van valse informatie op sociale media, gericht tegen moslims en in het bijzonder Marokkanen.

Deze uitspraak is als een voorbeeld bedoeld om de verspreiding van inhoud die afwijzing en vijandigheid kan veroorzaken, te bestraffen. Naast de gevangenisstraf is ook een boete van 3600 euro en een verbod om in het onderwijs te werken geëist.

Lees ook: Marokkaanse vader in Frankrijk neemt besluit tegen racisme

De ten laste gelegde feiten speelden zich af van begin februari tot mei 2022. De verdachte zou op Facebook beschuldigingen hebben geplaatst die voornamelijk gericht waren tegen de Marokkaanse gemeenschap in Spanje.

"Hassan en Assiyah hebben een leegstaand huis betrokken bij de aankomst van Hassan, die nooit heeft bijgedragen"; "Hassan en Assiyah ontvangen meer dan 1400 euro per maand aan hulp voor hun beiden, levenslang"; "Hassan en Assiyah verblijven zes maanden per jaar in Marokko, waar ze nog steeds de hulp ontvangen", schreef de verdachte onder meer.

Lees ook: "Vuile Marokkanen": Belgische politieagenten beschuldigd van racisme

In een andere post schreef hij: "Spanjaarden, het is tijd om jullie verplichtingen na te komen. Want dit onderhoudt zichzelf niet. JULLIE zijn degene die moeten betalen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team