Zoeken

Leerling vernederd en mishandeld in klas omdat hij moslim is (video)

29 augustus 2023 - 13:00 - Wereld

©

Een video op sociale media heeft in India tot grote controverse geleid. Op de beelden is te zien hoe een lerares leerlingen in haar klas aanmoedigt om een moslimklasgenoot te slaan. Het incident wordt als islamofoob bestempeld.

De omstreden video werd opgenomen in een privéschool in Muzaffarnagar (Noord-India). Op de beelden ziet men leerlingen op de grond zitten met lesmateriaal op hun schoot, terwijl één leerling rechtstaat. Een van de zittende leerlingen staat op en slaat zijn staande klasgenoot, terwijl er spottend gelachen wordt door degene die filmt en de lerares andere leerlingen aanspoort hetzelfde te doen, terwijl de jongen huilt.

Lees ook: Controverse: moslimgebed op Franse school blijkt onschuldig kinderspel

De video heeft voor opschudding gezorgd in India. Politici hebben het discriminerende gedrag jegens de moslimleerling veroordeeld. "Het gif van discriminatie zaaien in de geesten van onschuldige kinderen en een heilige plek zoals een school veranderen in een marktplaats van haat; er is niets erger dat een leraar kan doen in haar land," schreef een leider van het Indiase Congres op X.

Lees ook: "Allah is great": moslimspeler uit Frans team gezet

De ouders van de jongen hebben besloten aangifte te doen tegen de lerares. "We willen niet dat dit andere kinderen overkomt," vertelden ze aan lokale media. De lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de zaak.

">August 25, 2023

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team