Zoeken

Joe Biden viert Eid ul-Fitr en belooft strenge strijd tegen islamofobie

4 mei 2023 - 09:00 - Wereld

©

Joe Biden, de president van de Verenigde Staten, heeft maandag Eid ul-Fitr gevierd met de Amerikaanse moslimgemeenschap, in aanwezigheid van vicepresident Kamala Harris. Hij beloofde tijdens deze gelegenheid dat zijn regering zich engageert voor de bestrijding van alle vormen van haat, waaronder ook islamofobie.

Moslims in de Verenigde Staten werden maandag geëerd in het Witte Huis, waar een receptie werd gehouden om Eid ul-Fitr te vieren. "Er zijn vandaag 3,5 miljoen van jullie in de Verenigde Staten. Jullie komen van verschillende etniciteiten en rassen, jullie spreken verschillende talen, maar jullie zijn allemaal verenigd als Amerikanen," zei hij aan de menigte die zich in de East Room had verzameld.

Lees ook: Joe Biden benoemt moslims tot federale rechters

Biden benadrukte de vele bijdragen van de moslimgemeenschap aan het land, onder meer op het gebied van film, voedsel en kleding, maar ook het leger en de diplomatieke dienst. Hij vertelde ook dat "er vandaag de dag meer moslims en moslim-Amerikanen in het Congres zitten dan ooit tevoren in de Amerikaanse geschiedenis" en dat het belangrijk is voor "de democratie dat het Congres een weerspiegeling is van Amerika". Hij noemde in het bijzonder twee moslimleden van het Congres, Andre Carson en Ilhan Omar.

Lees ook: De krachtige boodschap van Joe Biden aan Koning Mohammed VI

De Amerikaanse president deed ook een belofte aan de moslimgemeenschap. "We zijn vastbesloten om alle vormen van haat te bestrijden, inclusief islamofobie, wat een prioriteit is voor mijn regering. Daarom heb ik een urgente werkgroep opgericht om aanvallen op moslims en vooroordelen en discriminatie tegen moslims te bestrijden," aldus Biden, volgens wie "opstaan tegen anti-moslimhaat essentieel is voor onze identiteit".

Bladna.nl