Zoeken

TV-arts onder vuur om matchen Britse moslims met Marokkaanse vrouwen

5 februari 2024 - 10:00 - Wereld

©

Een Brits Pakistaanse arts uit Sheffield, die in Groot-Brittannië deelneemt aan het televisieprogramma The Apprentice, ligt onder vuur wegens beschuldigingen van seksisme en antisemitisme.

Dr. Asif Munaf, 34 jaar, heeft controversiële uitspraken gedaan over het in contact brengen van moslimmannen in het Verenigd Koninkrijk met Marokkaanse vrouwen, in een poging hen te behoeden voor het naar zijn zeggen heersende seksisme in Groot Brittannië. Hij heeft deze dienst omschreven als "Universiteit van de Mannelijkheid – Muslim Passport Bros" in een video op YouTube, waarin hij stelt dat er een groot verschil is tussen wat vrouwen in het Westen aanbieden en wat moslimmannen zoeken.

Lees ook: Ophef om oproep tot gemengde huwelijken Marokkaanse vrouwen

Dr. Munaf heeft de Britse vrouwen en hun mentaliteit bekritiseerd, door te suggereren dat sommige vrouwen te veel mannelijke kenmerken bezitten, wat volgens hem een probleem vormt in het Verenigd Koninkrijk. Hij beweert dat zijn coachingdienst specifiek gericht is op gescheiden moslimmannen die op zoek zijn naar een partner die dezelfde culturele en religieuze overtuigingen deelt. Dr. Munaf benadrukt dat hij geen dienst aanbiedt die mannen aanmoedigt om naar het buitenland te reizen om een echtgenote te vinden, maar hen laat zien dat dit een optie kan zijn.

Zijn uitspraken hebben felle reacties uitgelokt, waaronder die van Labour-parlementslid en vrouwenrechtenactiviste Jess Phillips, die de houding van Dr. Munaf als "verachtelijk en seksistisch" bestempelt en de BBC bekritiseert voor het aannemen van Dr. Munaf voor The Apprentice. Een bron binnen de Britse zender verklaarde dat Dr. Munaf waarschijnlijk niet voor het programma zou zijn gekozen als de BBC op de hoogte was geweest van zijn uitgesproken meningen.

Lees ook: Marokkaanse nationaliteit voor buitenlanders getrouwd met Marokkaanse vrouwen?

Daarnaast is Dr. Munaf eerder beschuldigd van antisemitisme na berichten over Israël op sociale media. Hij heeft zich verontschuldigd voor eventuele veroorzaakte beledigingen en ontkende de aantijgingen van antisemitisme, door te stellen dat zijn overtuigingen zijn gebaseerd op de waarden waarmee hij is opgegroeid.

Bladna.nl