Zoeken

Frans talent Amine Adli verkiest Marokkaans elftal

28 augustus 2023 - 23:00 - Sport

©

Amine Adli, aanvaller van Bayer Leverkusen en voormalig international U18 en U21 voor Frankrijk, heeft besloten om voor Marokko uit te komen. De jonge speler werd geboren in het Franse Béziers uit Marokkaanse ouders.

Volgens beInSport heeft Adli laten weten dat hij zich bij het Marokkaanse team voegt, het land van zijn ouders. De jonge aanvaller, die eerder het Franse shirt droeg voor de U19 en de U21 teams, prees de uitzonderlijke prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK-2022 in Qatar. Ook sprak hij vol lof over bondscoach Walid Regragui en gaf aan zijn geluk te willen beproeven met het A-team van Marokko.

Lees ook: Yassine Benrahou keert Algerije rug toe en kiest Marokko

Mocht dit bericht kloppen, dan zou het 23-jarige talent in de selectie van Walid Regragui kunnen worden opgenomen voor de komende twee wedstrijden van de Atlas Leeuwen: op 9 september tegen Liberia in Agadir voor de Afrika Cup-kwalificaties en op 12 september voor een oefenduel tegen Burkina Faso in Frankrijk.

Lees ook: Topspeler Mohamed Ali-Cho verkiest Marokko boven Frankrijk

Walid Regragui zal zijn selectie bekendmaken tijdens een persconferentie op dinsdag in het Mohammed VI voetbalcomplex in Maâmora. Het is niet uitgesloten dat de Spaans-Marokkaans-Equatoriaal-Guinese Lamine Yamal, de jongste speler in de geschiedenis van FC Barcelona, ook tot de geselecteerde spelers behoort. Foto’s van hem en Walid Regragui suggereren dat hij voor Marokko zal kiezen.

Bladna.nl