Zoeken

Spaanse pers kwaad op Walid Regragui

4 januari 2024 - 20:00 - Sport

©

De Spaanse sportpers is woedend op de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui, nadat hij Achraf Hakimi toestemming gaf in Parijs te blijven voor de wedstrijd tegen FC Toulouse.

De PSG-verdediger zal zich later bij het Marokkaans elftal voegen voor de Afrika Cup. Ondertussen moesten En-Nesyri, Abde, Chadi, Amallah en Abqar al vertrekken om zich bij de Atlas Leeuwen aan te sluiten, tot grote frustratie van AS. Deze situatie leidde tot ongenoegen bij de grote clubs uit Sevilla, Valencia en Alavés, vanwege de ongelijke behandeling vergeleken met PSG.

Lees ook: Achraf Hakimi: clash tussen Walid Regragui en PSG?

Tijdens een persconferentie onthulde Luis Enrique dat Achraf Hakimi van Marokko toestemming had gekregen om de Champions Trophy tegen Toulouse in het Parc des Princes te spelen. Walid Regragui verleende niet dezelfde gunst aan clubs uit La Liga.

Sevilla en Valencia drongen tot op het laatste moment aan zodat Youssef En-Nesyri en Selim Amallah zouden deelnemen aan de eerste speeldag van het jaar. De wedstrijd van Valencia werd dinsdag gespeeld tegen Villarreal, en die van Sevilla zal donderdag plaatsvinden tegen Athletic. Del Nido Carrasco, de nieuwe president van Sevilla, gaf toe dat zijn club "nog nooit zo hard had gevochten" om ervoor te zorgen dat de Marokkaanse aanvaller pas op 5 januari naar Marokko zou vertrekken om zich met zijn teamgenoten voor te bereiden op het Afrikaans kampioenschap.

Lees ook: Afrika Cup 2024: selectie Marokko bekend, verrassingen en teleurstellingen

Zonder succes! En-Nesyri moest maandag al naar Marokko vertrekken, net als Amallah en andere Marokkaanse voetballers uit La Liga, waaronder Ez Abde en Chadi Riad, waardoor Betis de club is die het meest getroffen wordt door deze ongelijke behandeling. Manuel Pellegrini kon woensdag in Vigo niet rekenen op de twee spelers, wat gevolgen had voor de verdediging. Ook Alavés kon niet rekenen op één van zijn defensieve steunpilaren, Abdel Abqar, in de wedstrijd tegen Real Sociedad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team