Zoeken

Afrika Cup: strenge beveiliging voor Marokkaans elftal

8 januari 2024 - 19:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) neemt geen enkel risico als het gaat om de veiligheid van de Atlas Leeuwen, die momenteel in Ivoorkust zijn voor de Afrika Cup 2024.

Een speciaal beveiligingsteam is aangekomen in de Ivoriaanse stad San Pedro om zowel het team als het hotel waar ze verblijven te beveiligen. Deze extra veiligheidsmaatregelen maken deel uit van de voorbereidingen voor het aankomende sportevenement, met de missie om discreet en professioneel de veiligheid van de spelers en de technische staf te waarborgen.

Lees ook: Afrika Cup 2024: dit zijn de premies voor Marokkaanse spelers

Het Marokkaans elftal en de technische staf zijn zondag naar Ivoorkust vertrokken. Marokko zal samen met 23 andere teams deelnemen aan de 34e editie van de Afrika Cup, die van 13 januari tot 11 februari 2024 plaatsvindt in verschillende Ivoriaanse steden. In groep F zal het Marokkaans team op 17 januari hun eerste wedstrijd spelen tegen Tanzania in het stadion Laurent Pokou in San Pedro. Daarna volgen wedstrijden tegen de Democratische Republiek Congo en Zambia.

Lees ook: Ziyech, Saiss, Mazraoui: update over geblesseerde spelers voor Afrika Cup

Na een indrukwekkende prestatie op het wereldkampioenschap in Qatar in 2022, waar het Marokkaans elftal de halve finales bereikte, is het doel nu om de komende Afrika Cup te winnen. Bondscoach Walid Regragui stelt dat het team jong en ambitieus is en streeft naar historische successen door een van de volgende twee edities van de Afrika Cup te winnen. Marokko won de titel voor het laatst in 1976.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team