Zoeken

Amine Adli zegt waarom hij voor Marokko koos (video)

7 september 2023 - 17:00 - Sport

©

Amine Adli, aanvaller van Bayer Leverkusen en voormalig U18 en beloftenspeler voor het Franse nationale team, legt uit waarom hij heeft gekozen om voor Marokko te spelen in plaats van zijn geboorteland Frankrijk.

"Het is een eer voor mij om voor het nationale team te spelen. Ik hoop dit shirt zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en mooie dingen te bereiken," zei de in Béziers geboren aanvaller. Hij staat op de lijst van spelers die zijn geselecteerd door bondscoach Walid Regragui voor de twee komende wedstrijden van de Atlas Leeuwen. De eerste wedstrijd is op 9 september in Agadir tegen Liberia voor de kwalificatie van de Afrika Cup en de tweede is een oefenduel op 12 september tegen Burkina Faso.

Lees ook: Frans talent Amine Adli verkiest Marokkaans elftal

Amine Adli is optimistisch. "Dit zijn twee heel belangrijke wedstrijden die ons zullen helpen om ons voor te bereiden en de groep beter te leren kennen. Twee kansen om te winnen en ik hoop dat we dat gaan doen. Iedereen heeft me heel goed ontvangen, ook de coach; het hele team is welwillend dus ik ben blij om bij de Atlas Leeuwen te horen." Na de halve finale van het WK 2022 in Qatar te hebben bereikt, willen de Atlas Leeuwen nu de volgende Afrika Cup winnen, die zal plaatsvinden van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust. Een titel die Marokko voor het eerst won in 1976.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team