Zoeken

Ziyech, Saiss, Mazraoui: update over geblesseerde spelers voor Afrika Cup

8 januari 2024 - 17:00 - Sport

©

Christophe Boudou, teamarts van de Atlas Leeuwen, heeft nieuws gegeven over de fysieke gesteldheid van de spelers, in aanloop naar de Afrika Cup in Ivoorkust.

De arts heeft bevestigd dat, afgezien van enkele geblesseerde sleutelspelers zoals Romain Saiss, Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, het team in goede vorm is en dat alle spelers deelnemen aan de trainingen. Ziyech, momenteel in een herstelfase, zal naar verwachting volledig hersteld zijn voor de start van het kampioenschap.

Lees ook: Marokko op Afrika Cup: reden voor zorg?

Aanvoerder Romain Saiss, die sinds 20 december kampt met een enkelverstuiking, volgt een strikt behandelingsregime en zou volgende week weer kunnen trainen, net op tijd voor de eerste wedstrijd tegen Tanzania op 17 januari.

Ondertussen blijft Noussair Mazraoui, die kampt met een spierblessure in zijn been, in behandeling bij zijn club Bayern München. Verwacht wordt dat hij zich tegen 10 januari bij het Marokkaans elftal voegt, waar hij door het medische team van het nationaal elftal zal worden behandeld. Hoewel hij waarschijnlijk de eerste twee wedstrijden mist, zou Mazraoui klaar kunnen zijn voor het derde groepsspel en de rest van het toernooi.

Lees ook: Afrika Cup 2024: de grote afwezigen in selectie Walid Regragui

Marokko, ingedeeld in groep F, begint de Afrika cup tegen Tanzania op 17 januari in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro. Vervolgens staan wedstrijden gepland tegen de Democratische Republiek Congo op 21 januari en Zambia op 24 januari op dezelfde locatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team