Zoeken

Amar Saadani’s nieuwe leven in Marokko onthuld

9 december 2021 - 17:00 - Marokko

amar-saadani-asiel-marokko.jpg

In Marokko leeft de 71-jarige Amar Saadani "onder de strikte bescherming van de Marokkaanse veiligheidsdiensten en uit het zicht van het publiek", meldt Jeune Afrique. "Hij wil niet in zicht komen of signalen afgeven die door de Algerijnen als een provocatie kunnen worden opgevat," zegt een Marokkaanse bron. De voormalige secretaris-generaal van het FLN (augustus 2013-oktober 2016) heeft besloten discreet te blijven.

Volgens de krant Le Soir d’Algérie is Amar Saâdani sinds 2018 het doelwit van de Algerijnse justitie. Tot tweemaal toe werd hij voor de rechtbank van Cheraga gedaagd op beschuldiging van verduistering van gelden, maar hij kwam niet opdagen.

Lees ook: Algerijnse oud-politicus Amar Saâdani vestigt zich in Marrakesh

Het jaar daarop verhuisde Saâdani naar Neuilly-sur-Seine in Frankrijk, waar hij verschillende flats bezit. Blijkbaar had hij problemen met de belastingdienst en besloot hij naar Portugal te verhuizen, waar hij nog een flat heeft.

Lees ook: Algerijnse oud-politicus Amar Saâdani strijkt neer in Marokko

Vanuit Portugal vernam de ex-voorzitter van APN, dat de voormalige CEO van Sonatrach, Abdelmoumen Ould Kaddour, in de Verenigde Arabische Emiraten is gearresteerd. Uit vrees voor een mogelijke uitlevering aan Algerije besluit hij zijn toevlucht te zoeken in Marokko, op voorstel van mensen die dicht bij de Marokkaanse autoriteiten staan. Zij zouden gebruik hebben gemaakt van de diensten van een voormalige hoge Algerijnse ambtenaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team