Zoeken

Royal Air Maroc kondigt verandering aan

21 december 2021 - 16:20 - Marokko

©

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft de voorwaarden om in aanmerking te komen voor speciale vluchten vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, Portugal en Turkije naar Marokko aangepast, om de terugkeer van Marokkanen die onlangs naar het buitenland vertrokken te vergemakkelijken.

Voorheen waren de speciale vluchten vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, Portugal en Turkije naar Marokko toegankelijk voor Marokkanen die in Marokko wonen en het koninkrijk hebben verlaten sinds 1 oktober 2021. Royal Air Maroc laat via Twitter weten dat ze nu ook toegankelijk zijn voor burgers, evenals hun echtgenoten en hun kinderen, die het land hebben verlaten sinds 1 september 2021.

Lees ook: Dit zijn de repatriëringvluchten van Royal Air Maroc

Deze personen moeten hun nationale identiteitskaart of paspoort voorleggen waaruit hun adres blijkt, alsmede een PCR-test van maximum 48 uur. Zij zullen om de 48 uur PCR-testen ondergaan in hotels waar zij, op kosten van de overheid, gedurende 7 dagen in quarantaine moeten gaan. De bevoegde gezondheidsinstanties zullen zich op de luchthaven of in het hotel, ontfermen over mensen die positief worden getest.

Lees ook: Marokko stopt met repatriëring gestrande onderdanen

Vanaf 23 december 2021 zullen er geen speciale vluchten meer worden georganiseerd om in het buitenland gestrande Marokkanen in staat te stellen naar Marokko terug te keren. Maandag stonden de Marokkaanse autoriteiten bij wijze van uitzondering passagiersvluchten toe vanuit Portugal, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten naar het koninkrijk. De regeling wordt aanstaande donderdag beëindigd. Bijgevolg moeten de betrokken Marokkanen de nodige regelingen treffen voor hun terugkeer vóór die datum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team