Zoeken

Ali B wil nog altijd groeien

21 november 2020 - 13:00 - Cultuur

©

Ali B is op dit moment onder meer te zien als jurylid in ’The Voice of Holland’ en in het tv-programma ’Ali B op Volle Toeren’, maar daarnaast is deze duizendpoot ook nog eens stand-upcomedian, beheert hij het online leerplatform ’ikwilgroeien.nl’ en werkt samen met zijn vrouw ook nog eens voor managementbureau SPEC.

Op LinkedIn stelt Ali B zichzelf voor als verbinder, ondernemer, inspirator en humorist. "Nieuwsgierigheid is altijd altijd al mijn grootste talent geweest", vertelt de muzikant aan het AD. "Dingen ontdekken en daarmee terugkomen en mensen blij maken, verbinden, delen. In zekere zin doe ik dat ook met Ali B op volle toeren. Daar koppel ik golden oldies aan rappers van wie ze nog nooit gehoord hebben. En andersom. Ik breng twee verschillende werelden bij elkaar. Muziek blijft daarin ook een verbindende factor."

Hij zit naar eigen zeggen dit televisieseizoen in maar liefst vijf primetime programma’s. "Ik zit vol plannen. Ben gezonder gaan leven. Trainen, eten, minder vlees. Ik ben nu flexitariër, maar wil naar vegetariër. We zijn met ons kantoor verhuisd naar de elfde verdieping van een gebouw in hartje Almere. Vandaag voer ik gesprekken om deze toren helemaal over te nemen. Toren B. Hoe mooi?"

Hij geeft geregeld advies aan artiesten bij SPEC, het managementbureau van zijn vrouw. Daarnaast richtte hij het online leerplatform ’ikwilgroeien.nl’ op, waarmee hij mensen wil ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Samen met zowel experts als ervaringsdeskundigen, biedt hij daar online training en coaching aan.

Maar Ali B heeft nog een droom: "Ik zou de grootste persoonlijke ontwikkelingsbibliotheek van Nederland willen opzetten. Veel mensen weten niet waar ze goed in zijn. Wat hen gelukkig maakt. Ik zou het tof vinden om dat in kaart te brengen. Boeken, studies en cursussen beschikbaar stellen voor het individu. Neem de mensen uit achterstandsbuurten die geen diploma hebben, maar wel talent. Ze passen misschien niet in het verhaal school, diploma, cv, maar kunnen zich op deze manier wel ontwikkelen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team