Zoeken

Zangeres Hind Laroussi voor even terug in Nederland

19 januari 2021 - 15:20 - Cultuur

©

De Marokkaans-Nederlandse zangeres Hind Laroussi is momenteel even terug in Nederland, maar timmert nu al een paar jaar aan een Amerikaanse carrière.

Hind Laroussi woont nu reeds vier jaar in Amerika waar ze werkt aan haar zangcarrière. "Sinds 2016, de tijd vliegt. Ik ben destijds vertrokken om te proberen of ik op muzikaal gebied ook voet aan de grond kon krijgen in de Verenigde Staten. En ik wilde weg uit Nederland. Ik had een gebroken hart, omdat mijn relatie met Marcel Boekhoorn was geëindigd", zegt ze in het AD.

De ’golddigger’ aannames met betrekking tot die relatie maakten Hind boos "In de Verenigde Staten zijn er de afgelopen jaren heel wat rijke mannen geweest die mij met hun bezit probeerden in te palmen. Maar als ik niet iets speciaals voor iemand voel, ga ik daar geen relatie mee beginnen. Echte liefde, familie en vrienden en gezondheid zijn voor mij veel belangrijker."

In Nederland werd Hind in 2003 derde bij Idols en deed ze in 2008 mee met het Songfestival, maar in de Verenigde Staten moest ze helemaal opnieuw beginnen. Dat was niet altijd makkelijk, ze had last van heimwee naar familie en vrienden en naar haar geliefde Gouda waar ze is geboren en opgegroeid. Ze moest in Amerika ook eerst een onontbeerlijk netwerk opbouwen, maar ze kreeg er wel de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen als artiest en songwriter.

In 2019 boekte ze een hoge notering in de hitlijst met een remix van haar nummer ’Lost’. "Dat voelde wel heel goed. Het gaat echter te ver om te stellen dat dit mijn grote doorbraak was in de Verenigde Staten. Er gingen toen niet opeens nieuwe deuren voor me open en het was ook niet zo dat ik werd uitgenodigd als gast in grote Amerikaanse tv-shows. Maar het voelde wel als een beloning voor jarenlang hard werken."

Hind werkte de afgelopen tijd aan achttien liedjes op de plank die over alledaagse zaken uit ons leven gaan, zoals bijvoorbeeld liefde en geluk, maar ook verdriet en onzekerheid. "Muzikaal gezien klinkt er ook geregeld mijn Arabische achtergrond in door. Ik ben op zoek naar een team dat deze songs met mij wil uitbrengen en wil promoten. Als het aan mij ligt en als corona achter de rug is, gaat het dit jaar zeker allemaal gebeuren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team