Zoeken

Algerijnse politie beschuldigt Marokko van "seksuele uitbuiting" Algerijnse kinderen

11 december 2022 - 16:00 - Wereld

©

Algerijnse autoriteiten, meer bepaald de Algerijnse Algemene Directie voor Nationale Veiligheid, hebben een nieuwe ernstige beschuldiging tegen Marokko geuit.

In een door de Algerijnse publieke zender uitgezonden verslag, beweert de autoriteit dat een vanuit Marokko "uitgekiend plan",zich richtte op "de seksuele uitbuiting van basisschoolkinderen op Facebook". De politie zegt zich te baseren op getuigenissen van een aantal verdachten in deze zaak. Volgens hen willen Marokkaanse autoriteiten "de fysieke en psychologische integriteit" van kinderen aanvallen aan de hand van Facebookgroepen die zich richten op kinderen in het basisonderwijs.

Lees ook: WK 2022: Marokkaanse overwinningen geboycot in Algerije

Onderzoeken hebben volgens de Algerijnse politie geleid tot "de identificatie van 20 verdachten tussen 18 en 29 jaar oud, die opereren binnen een internationaal netwerk, waaronder 11 beheerders, 7 leden en 2 personen uit het Koninkrijk Marokko". De verdachten waren verantwoordelijk voor het beheer van groepen en het "verspreiden van losbandige inhoud". De twee Marokkanen zouden "aan de touwtjes van dit gruwelijke plan hebben getrokken".

De Algerijnse politiediensten melden dat ze na hun opsporing en identificatie "het netwerk hebben ontmanteld en alle groepen in recordtijd hebben afgesloten". In totaal zijn in deze zaak 16 personen gearresteerd. Een van hen, geïnterviewd door de tv-zender, zegt dat hij werd benaderd door de "houder van een account op Facebook onder het pseudoniem ’Florya’, die hem aanbood om de beheerder van een groep te worden, zonder zijn Marokkaanse nationaliteit bekend te maken, om immorele content te publiceren".

Lees ook: "Algerije koestert obsessieve vijandigheid" jegens Marokko

De Algerijnse autoriteiten verwijten Marokko dat het niet heeft gereageerd op de ernstige feiten die door het bureau van de Internationale Criminele Politieorganisatie (Interpol) in Algerije zijn gemeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team