Zoeken

Gouden trucks: smokkelroute van Tanger naar Algeciras blootgelegd

16 oktober 2023 - 18:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft een criminele organisatie opgerold die migranten in vrachtwagens vervoerde van Tanger naar Algeciras. In totaal zijn er 11 mensen gearresteerd.

De criminele groep had enkele vrachtwagens aangepast om migranten te verbergen en zo de zeegrens bij Algeciras over te steken. De criminele organisatie, gevestigd in de provincie Tarragona, voorzag de migranten van valse Spaanse documenten om hun inscheping op handelsschepen naar Spanje te vergemakkelijken. Eenmaal op het schiereiland nam de organisatie de valse documenten terug en verborg de migranten in aangepaste voertuigen, of voorzag hen van bustickets naar andere delen van het land, meldt Gacetin Madrid.

Lees ook: Marokkaanse migrant vliegt Melilla binnen met parapente

Voor deze dienst vroeg de organisatie bedragen tussen 8000 en 14.000 euro aan de migranten. Na onderzoek werden elf vermoedelijke leden van de bende gearresteerd in Algeciras, Tarragona en Madrid. Ze worden beschuldigd van lidmaatschap van een criminele organisatie, het bevorderen van illegale immigratie en het vervalsen van documenten. Belangrijke documenten zijn in beslag genomen door onderzoekers na doorzoekingen in Tarragona en Reus. De leider van de groep is in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl