Zoeken

Algerije verlaat vergadering Arabische Liga door kaart Marokko

4 juli 2022 - 19:30 - Wereld

©

Algerije heeft zich donderdag teruggetrokken van een top van de Arabische Liga die op 28 en 29 juni in Tunesië gehouden werd. Het land protesteerde tegen de presentatie van een volledige kaart van Marokko, die ook de Sahara omvat.

Het is niet de eerste keer dat Algerije zich terugtrekt van een internationale gebeurtenis omdat het ontevreden is over de erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara. Deze keer was het de Nationale Conferentie over Digitale Transformatie voor de Ontwikkeling van Instellingen voor Sociale Zekerheid.

Lees ook: Algerije verlaat vergadering door kaart Marokko met Sahara

De Algerijnse delegatie rechtvaardigde haar terugtrekking door te wijzen op het ontbreken van een kaart van Palestina en Libanon en op het ontbreken van afgebakende grenzen voor de Sahara op de kaart van de Arabische wereld.

Dit standpunt van Algerije lokte bij de deelnemers verschillende reacties uit. Libanon uitte zijn teleurstelling over het standpunt en wees erop dat de Liga de lidstaten had meegedeeld dat zij de kaart zou gebruiken.

Lees ook: Algerijnse delegatie verlaat vergadering vanwege landkaart met Marokkaanse Sahara

Mohamed Kerkari, voorzitter van de Arabische Vereniging voor Sociale Zekerheid, zei dat het doel van de bijeenkomst was de Arabische landen te verenigen in plaats van ze van elkaar te vervreemden. Hij beklemtoonde dat de kaart van de organisatie de Arabische wereld weergeeft door alleen de vlaggen van de landen te tonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team