Zoeken

Algerijnse delegatie verlaat vergadering vanwege landkaart met Marokkaanse Sahara

11 april 2021 - 12:20 - Wereld

©

Een Algerijnse delegatie is afgelopen zondag opgestapt tijdens een vergadering van douanebeambten in de MENA-regio. De Algerijnse douanedirecteur Noureddine Khaldi en de leden van zijn delegatie waren verontwaardigd omdat er tijdens de vergadering een landkaart werd gebruikt waarop de Sahara werd weergegeven als integraal onderdeel van Marokko.

Na afloop van de korte bijdrage van de Algerijnse delegatie hebben de leden met een verklaring gereageerd op het incident. "Dit is in strijd met de internationale wettigheid en met de resoluties van de Verenigde Naties over deze kwestie", lieten de Algerijnen weten.

De directeur-generaal van de Algerijnse douane, Noureddine Khaldi, had tijdens de vergadering gevraagd of de kaarten, die waren aangeleverd door het regionale communicatiebureau in Marokko, verwijderd konden worden. De organisatoren van de vergadering gaven hem te kennen dat "de besprekingen van de vergadering geen rekening houden met dit soort vragen". Hierop besloten Khaldi en de rest van de delegatie de vergadering te verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team