Zoeken

Algerijnse advocaten verlaten vergadering door Marokkaanse Sahara

23 september 2022 - 23:00 - Wereld

©

Tijdens een vergadering van de Arabische orde van advocaten in Libanon, heeft de Algerijnse orde van advocaten zich teruggetrokken. De Egyptische vertegenwoordiger vernoemde naar verluidt de Marokkaanse Sahara.

Opnieuw liepen Algerijnen weg uit een bijeenkomst vanwege de Marokkaanse Sahara. Deze keer ging het om Algerijnse advocaten. In zijn openingstoespraak op een bijeenkomst van de Arabische Vereniging van Advocaten in het Libanese Tripoli, vernoemde de Egyptische vertegenwoordiger de Marokkaanse Sahara.

Lees ook: Algerije verlaat vergadering Arabische Liga door kaart Marokko

De voorzitter van de Nationale Unie van Algerijnse Advocaten en zijn delegatie waren hierover ontstemd. In een verklaring, ondertekend door Ibrahim Tairi, voorzitter van de Algerijnse orde van advocaten, kondigden zij aan zich "onmiddellijk terug te trekken uit de werkzaamheden van de conferentie".

Lees ook: Algerije verlaat vergadering door kaart Marokko met Sahara

De toespraak van de Egyptische vertegenwoordiger en de voorzitter van de Arabische Orde schept een "gevaarlijk precedent in de geschiedenis van de Arabische Orde", aldus de Algerijnse Orde. Zij is voornemens de kwestie aan de orde te stellen tijdens de volgende vergadering van de Raad van de Nationale Unie van Advocaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team