Zoeken

Algerije reageert op afwezigheid Koning Mohammed VI op Arabische top

3 november 2022 - 11:00 - Wereld

©

Algerije heeft bij monde van zijn minister van Buitenlandse Zaken Ramtane Lamamra, gereageerd op de afwezigheid van Koning Mohammed VI op de top van de Arabische Liga in Algiers.

"Gelet op wat was aangekondigd, dachten wij dat Koning Mohammed VI deze top persoonlijk zou bijwonen, maar wij hebben vanmorgen begrepen dat dit niet het geval zal zijn. [...] De tijd zal iedereen toelaten te beoordelen of dit een gemiste kans was voor de Arabische wereld," vertelde de Algerijnse Buitenlandminister aan de Saoedi-Arabische zender Al Hadath.

Lees ook: Koning Mohammed VI nodigt Algerijnse president uit in Marokko

"Wij respecteren in elk geval de beslissing van al onze broeders," voegde Ramtane Lamamra eraan toe. Hij deelde ook mee dat een ontmoeting tussen Koning Mohammed VI en de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune was gepland, "zoals bij elk staatshoofd die een verplaatsing maakt".

Lees ook: Redenen annulering deelname Koning Mohammed VI aan Arabische Top

Deze uitspraken van de hoofddiplomaat volgden op die van zijn Marokkaanse collega, die de annulering van het bezoek aan Algiers rechtvaardigde door drie belangrijke redenen aan te halen. In een verklaring aan de Saoedische zender Al Arabiya sprak Nasser Bourita over "regionale overwegingen", "de publicatie van een ingekorte kaart van Marokko" door de Algerijnse zender AL24 News en de "onrechtmatige uitwijzing" van Marokkaanse journalisten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team