Zoeken

Algerije reageert op kaart van Marokko met Sahara

29 december 2021 - 20:20 - Wereld

©

Amar Belani, speciaal vertegenwoordiger van Algerije voor de Sahara en de Maghreb-landen, heeft gereageerd op het nieuws dat de Arabische Liga een kaart van Marokko met inbegrip van de Sahara heeft goedgekeurd en aan haar organen en organisaties heeft aanbevolen. Hij hekelde "grove manipulatie" en "het zoveelste bedrog" van Marokko.

"Marokkaanse officiële bronnen [...] gaan met zeldzame volharding door met hun bedrijvigheid van schaamteloze manipulatie en valse propaganda in het kader van de komende Arabische top die in maart aanstaande in Algiers zal worden gehouden. Hiervoor trachten ze iedereen te overtuigen dat op een vermeende nieuwe kaart ook het bezette gebied van de Westelijke Sahara staat aangegeven. Bovendien zou de kaart onlangs door het secretariaat van de Arabische Liga zijn goedgekeurd," aldus Amar Belani in een verklaring aan APS. Volgens zijn verklaring is deze eengemaakte kaart "niet nieuw en heeft zij altijd op de officiële website van de Arabische Liga gestaan". De diplomaat herinnerde er tevens aan dat dezelfde kaart, waarop de grenzen van de lidstaten niet zijn vermeld, "destijds door de Unie van de Arabische Maghreb was aangenomen".

Lees ook: Arabische Liga keurt kaart Marokko met Sahara goed

De reactie van Belani volgt op de publicatie van een kaart van Marokko met de Sahara door de Arabische Vrouwenorganisatie in Caïro. "Het secretariaat van de Arabische Liga heeft een bericht gestuurd waarin alle instellingen en organisaties die onder zijn gezag werken, wordt opgedragen de enige officiële kaart te gebruiken die door de Arabische Liga is erkend en overeengekomen, d.w.z. de kaart waarop de grenzen van de lidstaten niet zijn aangegeven". Het standpunt van de Liga van Arabische Staten over de kaart van Marokko, met inbegrip van de Sahara, is dus duidelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team