Zoeken

Algerije distantieert zich van Polisario

14 september 2022 - 20:00 - Wereld

©

Het Polisario werd door Algerije niet uitgenodigd om deel te nemen aan een forum over de samenleving in de Arabische wereld. Hieruit zou kunnen blijken dat de Algerijnse regering bereid is toegevingen te doen opdat Marokko kan deelnemen aan de volgende top van de Arabische Liga, die op 1 november in Algiers zal worden gehouden.

Het lijkt erop dat de druk die door de Arabische landen, vooral de monarchieën van de Golfstaten, op Algerije wordt uitgeoefend om de spanningen met Marokko te verminderen, vruchten afwerpt. Het bewijs hiervan is dat de Sahrawi Arabische Democratische Republiek (SADR) niet voorkomt op de lijst van deelnemers aan het Arabisch Forum over de samenleving in de Arabische wereld, dat zondag in Oran is geopend op initiatief van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook: Koning Mohammed VI in Algerije verwacht

Het is niet de eerste keer dat de Algerijnse regering toegevingen doet aan Marokko. Tijdens de vergadering van de Uitvoerende Raad van de Arabische Liga op 6 september in de heilige stad Al-Quds heeft ook het Arabisch Ministerieel Comité voor de beëindiging van de Israëlische maatregelen, zijn voldoening uitgesproken over de aanhoudende inspanningen van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team