Zoeken

Algerije stopt samenwerking met Marokkaanse havens

13 januari 2024 - 16:00 - Wereld

©

De Algerijnse overheid heeft besloten om de samenwerking met Marokkaanse havens stop te zetten, als reactie op "de vijandige acties van een broederlijk Arabisch land in de regio."

Economische operators die in Algerijnse havens werken, mogen niet langer gebruikmaken van Marokkaanse havens voor overslag- of transitoperaties. Deze beslissing, genomen door de Professionele Vereniging van Banken en Financiële Instellingen (ABEF), houdt in dat elke vorm van domiciliëring voor transportcontracten die via Marokkaanse havens lopen, wordt geweigerd. Een vertrouwelijke brief van de ABEF, waarvan H24info een kopie bezit, instrueert de betrokken diensten om ervoor te zorgen dat overslag en transit niet via Marokkaanse havens plaatsvinden.

Lees ook: Mauritanië perst Marokkaanse vrachtwagens af, schuld van Algerije?

Deze beslissing volgde op een bijeenkomst van de Algerijnse Hoge Veiligheidsraad, voorgezeten door president Abdelmadjid Tebboune, waarbij de algemene situatie in het land en de veiligheidssituatie met betrekking tot de buurlanden en de Sahel-regio werden besproken.

Lees ook: Algerije voert drone-race tegen Marokko op

In een verklaring uitte de Hoge Veiligheidsraad zijn spijt over de vijandige acties tegen Algerije die uitgaan van een broederlijk Arabisch land in de regio. Hoewel Marokko niet expliciet werd genoemd, wordt aangenomen dat het koninkrijk het doelwit is van de nieuwe beschuldigingen van Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team