Zoeken

Algerije annuleert importverbod via Marokkaanse havens

1 februari 2024 - 08:00 - Wereld

©

De Algerijnse regering heeft een eerdere beslissing teruggedraaid waarin het transbordement of transit van goederen bestemd voor Algerije via Marokkaanse havens werd verboden, met name voor producten als vlees en andere bederfelijke waren.

Dit besluit, dat oorspronkelijk op 10 januari was genomen, is nu geannuleerd, zo blijkt uit een verklaring van de Algerijnse Professionele Vereniging van Banken en Financiële Instellingen (ABEF). De vereniging heeft ook bankdirecteuren opgedragen om door te gaan met het lokaliseren van alle importoperaties, met name die van bederfelijke producten zoals vlees, waarvan de verschepingsdatum voor 10 januari 2024 lag.

Lees ook: Verbod op Marokkaanse havens: Algerije gestraft door eigen beslissing?

Deze aankondiging volgt op een eerdere notitie over het verbod op import van producten en goederen die via Marokkaanse havens transiteren. De ABEF benadrukt in haar communicatie de ’annulering van de beslissing’.

Lees ook: Algerijnse boycot: Tanger Med verliest Maersk en CMA CGM-schepen

De Algerijnse beslissing om een volledige boycot in te stellen op alle goederen die via Marokkaanse havens werden vervoerd, leidde tot aanpassingen door grote scheepvaartmaatschappijen zoals Maersk en CMA CGM. Zij hadden hun containervervoer via de haven Tanger Med naar Algerije verminderd of zelfs gestopt. CMA CGM gebruikte voornamelijk Valencia en de Andalusische havens als transbordementcentra voor haar routes naar Algerije. Maersk richtte zich voornamelijk op Barcelona en Algeciras voor het vervoer naar gebieden zoals Algiers, Skikda en Béjaïa. Met de opheffing van het Algerijnse verbod wordt verwacht dat de twee rederijen hun activiteiten in de haven van Tanger hervatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team