Zoeken

Algerije voert drone-race tegen Marokko op

23 december 2023 - 12:30 - Wereld

©

De versterking van het Marokkaanse leger met militaire drones lijkt angst in te boezemen bij Algerije, dat "nieuwe bestellingen heeft geplaatst om zijn gevarieerde voorraad drones te vergroten". Dit is althans wat blijkt uit een analyse van een Amerikaanse denktank.

In een recent artikel over de Turkse drone-industrie, bespreekt de Amerikaanse denktank International Crisis Group (ICG) de reactie van Algerije op de versterking van het Marokkaanse leger met militaire drones.

Lees ook: Marokkaans leger: recordbudget en versterkte capaciteiten

De groep herinnert eraan dat de Koninklijke Strijdkrachten (FAR), die al Chinese en Israëlische drones bezitten, hun arsenaal hebben versterkt met de aankoop van Bayraktar TB2-drones in 2021, om hun strijd tegen de separatistische milities van het Polisario te ondersteunen. Deze Turkse drones hebben hun effectiviteit bewezen op slagvelden in Oekraïne, Libië, Nagorno-Karabach en elders. Naast deze drones overwegen de FAR ook de aanschaf van Akincis, gevechtsdrones met lucht-lucht aanvalscapaciteiten.

Lees ook: Vier leden Polisario gedood door Marokkaanse drone

Als reactie op de aankopen van de Royal Armed Forces in de afgelopen jaren, heeft Algerije, "wiens betrekkingen met Marokko ijzig zijn", nieuwe bestellingen geplaatst om zijn voorraad drones te vergroten, aldus de ICG. Het Algerijnse leger heeft zijn zinnen gezet op de ANKA-S, Aksungur en andere Chinese drones. De Amerikaanse denktank heeft ook opgemerkt dat Tunesië in 2021 ANKA-S-drones heeft verworven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team