Zoeken

Algerije sluit markt voor Spanje

16 april 2022 - 12:20 - Wereld

©

Enkele dagen na de aankondiging van het besluit van Madrid om het autonomieplan voor de Marokkaanse Sahara te steunen, heeft Algerije eerst zijn veemarkt en geleidelijk zijn gehele markt voor landbouw- en industrieproducten, voor Spanje gesloten.

Spanje wordt nog steeds "gestraft" door Algerije omdat Pedro Sanchez besloten heeft zijn standpunt over de Sahara te wijzigen. Algerije heeft eerst zijn ambassadeur naar Madrid ontboden voor overleg en heeft nu geleidelijk de toegang tot zijn markt gesloten voor Spaanse producten, te beginnen met vee, meldt La Razon.

Lees ook: Algerije beschuldigt Marokko van "staatsterrorisme"

De Algerijnse autoriteiten hebben hun markt in enkele weken tijd volledig gesloten voor Spaanse boeren en handelaren. De Algerijnse regering heeft ook reeds aangegeven dat zij de prijs van het door Medgaz aan Spanje geleverde gas zal verhogen. In plaats daarvan zal zij verbindingen met Italië tot stand brengen voor het vervoer van gas naar Europa.

Lees ook: Na Marokko, Spanje in crisis met Algerije

Deze nieuwe sanctie van Algerije zal de belangen van de Spaanse exporteurs en veehouders ernstig schaden. Na deze "onverwachte" wijziging in het standpunt van Spanje over de Sahara, heeft Algerije gedreigd alle handelsovereenkomsten met Madrid te herzien. Nu maakt het zijn dreigement waar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team