Zoeken

Overweegt Algerije een militaire ingreep tegen Marokko?

1 juni 2020 - 19:20 - Marokko

©

Het coronavirus heeft ernstige gevolgen voor de Algerijnse economie, wat zou kunnen leiden tot een daling van de deviezenreserves met 13 miljard dollar in 2021.

El Moussaoui El Ajlaoui, expert in geopolitiek, vreest dat Algiers als afleidingsmanoeuvre een militair offensief start tegen Marokko.

Medias24 vernam van de expert dat ook het Internationaal Monetair Fonds een ernstige en onomkeerbaar financiële crisis verwacht in Algerije. Deze crisis begon in 2014 en zal in de komende maanden verergeren door de daling van de olieprijzen.

Naast de economische moeilijkheden door het gebrek aan industriële alternatieven, heeft de coronavirus pandemie een einde gemaakt aan de mythe van het Algerijns gezondheidssysteem, dat lange tijd als het beste in Afrika werd beschouwd, aldus El Moussaoui El Ajlaoui.

De steeds vijandigere verklaringen van het nieuw Algerijns regime in de actuele context, zijn volgens El Ajlaoui heel zorgwekkend, vooral omdat er "onduidelijkheid heerst over wie Algerije echt beheert". De expert sluit daarom een militair offensief tegen Marokko niet uit. Algerije zou op die manier haar interne problemen kunnen maskeren.

"Het is raadzaam om optimistisch te blijven. Toch worden alle mogelijkheden door Marokko onderzocht. Het koninkrijk heeft dankzij de Mohammed VI A en Mohammed VI B satellieten bovendien een volledige controle over de grenzen.", concludeert El Ajlaoui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team