Zoeken

Marokko brengt Algerijnse president Tebboune in verlegenheid

18 juli 2020 - 15:50 - Marokko

©

Abdelmadjid Tebboune, president van Algerije, riep enkele dagen geleden Marokko op om de bouw van militaire bases in Jerada bij de grenzen met zijn land te stoppen. Marokko reageerde met de publicatie van recente satellietbeelden...

De beelden werden door de twee Marokkaanse satellieten Mohammed VI-A en Mohamed VI-B genomen en tonen aan dat Algerije, in tegenstelling tot Marokko, langs heel de grens tussen de twee landen militaire bases heeft.

Maghreb Intelligence bericht dat Marokko met veel diplomatie en tact op de uitspraken van Tebboune heeft gereageerd. De beelden van hoge kwaliteit tonen aan dat langs de grens Algerijnse militaire bases werden aangelegd voor luchtverdediging maar ook voor controle- en spionage activiteiten en opslagplaatsen voor wapens.

De foto’s werden door de onofficiële Facebookpagina van het Marokkaans leger FAR-Maroc vrijgegeven. De meest dichtbijgelegen kazerne van Algerije is op slechts 6 km van Marokko gevestigd. Drie bases beschikken bovendien over het Russische S-300 luchtafweersysteem. De overgrote meerderheid van deze bases zijn heel recent.

Volgens het medium heeft Marokko met deze informatie de Algerijnse president in verlegenheid gebracht na diens recente verklaringen in de media. Het toont aan dat hij de militaire capaciteiten van zijn land niet kent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team